مشکلات یک ازدواج
سخن گفتن ما مجرّدها از امر مهم، حیانی و شیرین(!) «ازدواج» کمی خطرناک مینماید و ریسک بزرگی بحساب میآید. از دو جهت:
یکی اینکه بشدت ممکن مورد اتهام قرار بگیریم که.....
و جهت دیگر اینکه چون هیچگاه تأهل را تجربه نکرده ایم (البته با نگاه خوش بینانه) ، ممکن است سوتی های گفتاری بزرگی بدهیم که مورد اتهام دیگری قرار بگیریم که ...
اما چه میتوان کرد. گاهی باید ریسک کرد:
گفته اند محکم ترین رابطه در تاریخ بشریت و در حیطه ی روابط اجتماعی، رابطه ی میان زوجین است. آنگاه که بین دو نفر عقد ازدواج جاری میشود، رابطه ای آنچنان عمیق میان آندو برقرار میشود که گوئی امری فرابشری بوده که از محدوده ی متافیزیک و عوالم بالا تنزّل یافته و در عالَم مادیات جریان یافته...
با ازدواج، طرفینِ ناهمجنسِ عقد به آن آرامشی میرسند که منشأ آن نه امری مادی و درنتیجه ی روابط فیزیکی ،بلکه قراری است که تنها مدبّر عالم آنرا اراده کرده و انسان آنرا هیچگاه تجربه نکرده و جز در روانط میان الله و بنده نخواهد کرد...
وقتی ازدواج میکنی، روح تو اوج میگیرد و به درجه ای از کمال بنام «مودّت» میرسد. مرتبه ای که « ازخودگذشتگی و ایثار » در هردو طرف (مرد و زن) از مظاهر آن است. تعبیر خداوند اینست: «و جَعَلنا بَینَکم مَودَّةًً و رحمة» ( میان شما مودت و رحمت قرار دادیم.)
وجود اعتماد طرفینی، مقوله ای است که از مهم ترین ارکان آغاز و استمرار زندگی مشترک است و بدون وجود این مؤلفه ،– برفرض محال – اگر زندگی مشترک آغاز گردد، قطعاً ادامه نخواهد داشت...
این نکات کوتاه، کمی از آنچه است که در باب این امر مهم و شیرین(!) گفته شده.
******
اینها را گرچه گفته اند؛ اما شما باور نکنید! همه اش اشتباه است!
ازدواج جز دردسر چیز دیگری نیست. البته نه دردسر مالی، چراکه جوانان ما از لحاظ مادی هیچ مشکلی برای ازدواج ندارند. نه تنها ندارند،بلکه قطعاً سرمایه شان چندین برابر یک مراسم مجلّل عروسی را شامل میشود! چرا که قبل از تأهل مدیر و یا حداقل کارمند – با حقوق بالای - یک شرکت خصوصی و یا دولتی هستند.
بنابر این دردسر ازدواج، از خود ازدواج نشأت میگیرد. بعبارت دیگر ذات ازدواج بگونه ایست که دردسر ساز است. آرامش و مودّت و این حرفها هم همه کشک است!
شما جوانان باید در جریان ازدواج - هرچند با عقلانیت و عشق تمام آغاز شده باشد – چه قبل از عقد و چه پس از آن، در روابط با همسرشان بنا را بر عداوت، حسادت و خیانت بگذارید. این مثلث را هیچگاه فراموش نکنید: عداوت، حسادت و خیانت .چراکه ممکن است هرآن و به هر بهانه از پشت خنجری بخورند و خیانتی ببینید. و یا دروغی بزرگ و سرنوشت خراب کن برایتان فاش شود؛...
لذا در روابط با همسرتان هیچ مودّتی پیدا نمیکنید. اگر هم هست قطعاً در اشتباهید و یک جای کار میلنگد. و بنابراین شما هیچگاه در آرامش نخواهید بود.اگر هم احیاناً اعتمادی به طرف مقابلتان دارید، پیشنهاد ما اینست که هرچه سریعتر تجدید نظر کنید...!!
بر من خرده نگیرید... این ها را از خودم نمیگویم. همه اش مستند است.
تمام این سخنان را از تلوزیون خودمان یاد گرفتم . آری؛ صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران!! رسانه ی ملی! رسانه ای که قرار است هم واقعیات جامعه را منعکس کند و هم معارف دینی ما را بعنوان یک الگوی دقیق و کاملاً کاربردی به جامعه معرفی کند!
بعنوان نمونه میتوانید سریال داغ و پرطرفداری که همین روزها به خیروخوشی تمام شد را مروری بکنید:
«دل نوازان»
میگویید تندروی کرده ام و بدبینانه نگاه میکنم. اما حقیقت غیر از اینست. هرچه سعی کردم نتوانستم چنین آثاری را بر آن مترتب نبینم!
گرچه سریال مذکور با گل و بلبل تمام شد، اما این هیچ ربطی به محتوا ندارد. بلکه خصلت جامعه ی ما این است که دوست دارند هر داستانی آنگونه که دلشان میخواهد تمام شود. اگر پایان داستانی کمی خلاف توقع بینندگان باشد، آن فیلم یا سریال اصلاً فیلم خوبی نخواهد بود! بنابراین باید به نویسنده حق داد که داستان را آنگونه ختم کند.
مطالب مذکور در باب ازدواج، نکاتی بود که در فحوای مخفی جریان داستان مذکور نهفته بود.و آنچه که در ذهن مخاطب میماند، همین نکات است که در ضمیر ناخودآگاه مخاطب حک میشود.
حال با یک نوشتار کوتاه و بدون... چگونه میتوان این بناهای بی اساس را خراب کرد؟!...
تازه این که چیزی نیست. سریال «خسته دلان» هم در راه است!...